Az évszakelméletről- nyár típus

Írta: Hujber Zsuzsanna | 2013. augusztus 22.

Cikksorozatunk legújabb részében a hazánkban egyik leggyakrabban előforduló típust vesszük nagyító alá, ami nem más, mint a nyár.

 

Az előzőekből kiderült, ez bizony a hideg árnyalatok képét mutatja, méghozzá rendkívül sokszínűen. Nézzük meg hát pontosan, hogyan is épül fel a stílusjegyekből ez az évszaktípus!

 

A nyár típusok hajszíne széles skálát járhat be, a hamvas szőkétől a középbarnáig, de sohasem fekete és vörös.

 

Ők azok, akik gyermekként szőkék, majd az idő múltával hajuk elkezd sötétedni és leggyakrabban az úgynevezett egérszürke árnyalatot veszi fel. Szemöldökük és szempillájuk hajlamos a kivilágosodásra ezért is tűnhetnek időnként jóval fiatalabbnak a koruknál. Ez a szín, se nem szőke, se nem barna; így gyakran kapnak a lehetőség után, hogy megváltoztassák az eredeti árnyalataikat. Ezzel nincsen probléma, míg betartjuk a főszabályt: csak hűvösen és hamvasan. Hajra jöhet a platinaszőke, a középszőke, a sötétszőke és a világosabb barnák, de szigorúan megkerülve az arany és a vörös árnyalatokat. Ha a dobozon hamvas és ’ash’ feliratot látunk, biztosak lehetünk benne, hogy nem hibázunk. Idős korukra kékesen őszülnek.

Bőrszínük szintén hideg, gyakran sápatag és szinte áttetsző, enyhénrózsaszín vagy olíva árnyalatú. Lassan barnulnak, és fokozott óvatossággal kell lenni napozás idején, hiszen meglehetősen érzékeny a bőrük. Ereik színe kékes.

 

Szemük lehet kékeszöld, (láthatjuk színváltónak is, hiszen aruha árnyalatától hol kéknek, hol zöldnek tetszik) zöld, világosbarna, kékesszürke (barna gyűrű a pupilla körül és szürke az írisznél).

 

Sminkjük ne legyen túl erőteljes, fekete helyett inkább válasszák a barna hideg tónusait. Rózsaszín, szürke és a púderszínek, amelyek igazán kiemelik előnyös vonásaikat.

 

Ruházatuk maradjon szintén a hűs vonalnál, keressék a szürke és a tengerkék divatos darabjait, hiszen ez a két szín ezt a típust rendkívüli módon felvirágoztatja.

 

A sárgától a zöldön át, egészen a kékig és a pirosig hordhatják a színeket, amennyiben ügyelnek arra, hogy ezek ne legyenek túl harsányak. A fekete színt hagyják meg a téltípusnak, ez túlzottan öregít, keressék inkább a sötétszürkét és a sötétkéket.  A narancssárga árnyalat számukra egyenesen tilos!

 

Törtfehér, halvány rózsaszín, málna-, és meggypiros, enyhe bézsek, homokszín, világos-, és csokibarna (szigorúan hűvös és nem sárgás), levendula és padlizsán, kékeszöldek és mélyzöldek, és az oly divatos fagylaltszínek– egytől egyig azért vannak, hogy a nyár típusok tündököljenek bennük. És az aduász, a szürke! Ennek a színnek nincs olyan árnyalata, amellyel elronthatnánk az outfitünket.

 

Ékszerek esetén pártoljunk az ezüst, a platina és a rózsaszínes, törtfehéres gyöngyök felé.

 

A karakterük előnyösen fest selyem, szatén; de szövet és vászon anyagokban is.

 

Bátran nyúlhatnak az eddig messzire került színekhez és meg fogják látni, hogy egy egészen új élmény lesz a gardrób tavaszi bővítése!

 

 

  facebook

INSPIRÁCIÓ

CIKK AJÁNLÓ

Chiara Ferragni kedvencei

Az olasz származású szőke blogger, Chiara Ferragni nap, mint nap elkápráztat minket üdítő és stílusos outfitjeivel. A világot meghódító lány szint minden nagy márkával együtt működött már.

Ezerarcú nőiesség – fedezd fel a sajátodat! #1

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal a helyzettel, mikor kínkeserves internetes vagy akár magazinos kutatómunka után az ember lánya elvágtat a fodrászához...

AJÁNLÓ