Ezerarcú nőiesség – fedezd fel a sajátodat! #1

Írta: Hujber Zsuzsanna | 2013. június 26.

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal a helyzettel, mikor kínkeserves internetes vagy akár magazinos kutatómunka után az ember lánya elvágtat a fodrászához, vagy akár egy idegen fodrászhoz; bemutatja neki az áhított frizura fotóját és remegve várja a csodát. Hiába.

 

Nézzük meredten a tükröt és a csalódás könnyei kúsznak fel a szemhéjunk alá. A frizura, ami a fotón olyan fantasztikusan festett, most ott ül a fejünk búbján, de a végeredmény mégis csalódás.

Ekkor kellene valaki, aki közli, hogy a „hiba nem az Ön készülékében van, egészen pontosan Ön továbbra is gyönyörű, csak épp ez egyszer rosszul döntött.” Hogy miért? Azért, mert való igaz, hogy Charlize Theron vagy Katherine Heigl frizurája nem egy hétországra szóló valami, és egyáltalán nem abban rejlik a titka, hogy olyan hajformázókat használnak, amelyeknek a flakononkénti ára eléri kis hazánk GDP-jét, és saját fodrászuk van milliós fizetésért, csupán a döntés helyes.

 

Az a döntés, amely kegyetlenül nemet mond egy olyan frizurára, amely nyújtja az arcformát optikailag és a hosszúkás formából még nyúlánkabbat farag. Vagy kiemel egy túl erős állcsontot, amelyet egy jó hajvágással pont előnyössé varázsolhatnánk.

 

Hiába veszünk meg az egyenes fazonú simára vasalt hajért, ha az arcunk keskeny, a hajunk pedig vékony szálú, lelapulásra hajlamos; esetenként göndör, rövid frizurával operálunk, holott a fejformánk széles és kerek.

 

Kell egy jó fodrász, vagy egy jó barátnő – esetenként a kettő egy személyben is lehet – aki tényleg elfogulatlanul ítéli meg a helyzetet. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, beismerhetjük, hogy az önképünk és a külvilág által megítélt arcunk, alakunk sokszor köszönőviszonyban sincs egymással. Túl szigorúak vagyunk magunkhoz, elnagyoljuk az esetleges problémákat, az előnyöket pedig olyan hangyányira zsugorítjuk, amennyire az csak lehetséges. Legtöbbször az új kapcsolat döbbenti rá az embert arra, hogy mekkora butaságokat is kreálunk a fejünkben. „Rövid a nyakam”, „nagy az orrom”, „a hajam olyan, mint egy szénakazal”, miközben nagyon jól tudjuk, hogy a most-keltem-ki-az-ágyból című frizurák teljesen megvadítják a férfiakat. Aztán jön a nagybetűs Herceg, és közli velünk, hogy iszonyat jól áll a feltűzött haj, amelyet csak véletlen hagytunk feltűzve otthon a hőség miatt; és hogy nem érti, hogy mi a baj az orrunkkal, mikor véleménye szerint kifejezetten szép a formája.

 

Aztán megáll a tudomány, igaz, Hölgyeim? Hiába rendelkezünk ovális arcformával, amely mind közül a legszerencsésebb és ezáltal a legritkább is, ha bebeszéljük magunknak, hogy a fejünk hosszú, mint egy lóé, és évek óta nem merünk változtatni a megszokott hajviseletünkön. Ugyanezek a dolgok igazak a smink trükkökre is. Manapság ezerféle pirosítóból, alapozóból, ecsetből és pamacsból választhatunk, sok esetben mégsem lépünk ki a saját árnyékunk mögül. Tény és való persze, hogy míg a smink lemosható és könnyen eltűntethetjük, ha mégsem passzol, ellentétben a hajvágással, ami főleg egy hosszúból rövid fazon esetén kritikus helyzetet is teremthet, megéri a próbát.

 

Ebben a cikksorozatban végigmegyünk az arcformákon az oválistól kezdve, a gyémánt alakún át egészen a kerekig; és mire a végére érünk nem csak azt tudjátok majd meg, hogy mivel emelhetitek ki a legjobban a vonásaitokat, hogy hová tegyétek a pirosítót, és hogy szedessétek ki a szemöldökötöket; de még a barátnők melyik frizura állna jobban szerinted kezdetű kérdéseire is profi választ fogtok adni!

 

 

 

  facebook

INSPIRÁCIÓ

CIKK AJÁNLÓ

Bízol magadban? – ön-bizalom belépő

Egyszerű a folyamat, mégis oly sokszor alig tetten érhető. Jövünk-megyünk, érzékelünk, történnek velünk az események, iskola, munkahely, barátok, szerelmek… aztán azon vesszük észre magunkat, hogy a tükör előtt állva minden olyan bizonytalan...

Őszi kitekintő I.

Szinte hihetetlen, hogy nemrég még a nyári trendekkel, praktikákkal voltunk elfoglalva, most pedig ismételten az ősz újdonságait kutatjuk. Bár még tombol a forróság, mi azért szemügyre vettük a legújabb kollekciókat, szemezgetve néhány kedvecet.

AJÁNLÓ