Stílusosan negyvenöt fokban is

Írta: Hujber Zsuzsanna | 2013. június 18.

Végre valahára beköszöntött a valódi nyári meleg, de mikor az ember lányának reggel már zuhanyzás után folyik a víz a hátán, elgondolkodik: biztos, hogy kell ez nekünk? Mindnyájan rimánkodtunk a melegért, de az időjárás úgy tűnik, átesett a ló túloldalára és az éppen, hogy nem fagyunk meg idő után kapásból az elviselhetetlen forróságot zúdította a nyakunkba.

 

Nem győzzük magunkat legyezgetni, hogy egyáltalán neki tudjunk állni a készülődésnek, de az utcára kilépve máris oda minden igyekezetünk: pár száz méter és a sminkünk, amelyet olyan nagy gonddal készítettünk, heves helyváltoztatásba kezd. A púder alapozóstul indul lefelé, a szemfesték vastag keretbe foglalja a szemünket, esetenként még érthetetlen módon szublimál is…

 

Mik a lehetőségeink, ha nem légkondicionált irodában tengetjük a hétköznapjainkat, netalántán a déli hőségben ki is kell merészkednünk a városba? Mit használjunk, és mit ne, ha ki vagyunk téve a tűző napsugaraknak?

Első és legfontosabb teendőnk ilyenkor, hogy próbáljunk meg elvonatkoztatni a teljes sminktől. A hűvös tizenhét fokos napokon bármit kenhettünk, ami tetszett – és persze, amit a munkahelyi etikett engedélyezett - , de a kánikula egyáltalán nem kedvez kedvenc alapozónknak. Ügyelve a megfelelő fényvédelemre, szerezzünk be, ha még nem tettük volna, egy BB-, esetleg CC-krémet és próbáljuk meg annak áldásos hatásait élvezni. Nyáron amúgy is érdemes lecserélni a téli nehéz, zsíros krémeket valami zselés állagú, habkönnyű kencére, és ha már van rá lehetőségünk, használjunk olyat, ami több termék jótékony hatását egyesíti magában.

 

A szemfesték sok nőnek elengedhetetlen kelléke, válasszunk vízálló terméket, amely a lehető legtovább rendíthetetlenül a helyén marad és nem kell a munkahelyünkre beérve azzal szembesülnünk, hogy jobban hasonlítunk egy pandamacira, mint önnön magunkra.

 

A szempillaspirál talán még a szemhéjporoknál is ragaszkodóbb a női táskákat illetően, és nem véletlenül. A sötét pillák kezdetektől fogva rendkívüli megjelenést biztosítanak viselőjük számára. Bár ezekből is kapható vízálló, sőt a legtöbb márka a sikertermékeit rögtön kínálja waterproof-verzióban is , az én tanácsom mégis túlmutat ezen.

 

A szempillák, főleg ha nem azok a kívánni valóan erősek, megsínylik még a szimpla spirálozást is, nem beszélve az olyan bombabiztosan rögzülő eszközökről, mint a vízálló festék. Töredezés, hullás – huzamosabb használat után elkerülhetetlennek tűnik. Ezekre az esetekre az én módszerem mindig a ricinusos ápolás. Besétálok a legközelebbi patikába és külső használatra kérek ricinusolajat. Párszáz forintért olyan adagot kapok belőle, hogyha csak a szempilláimat kenném vele, sosem kellene újravásárolnom, de még az unokámnak is jutna belőle. Egy régi, megtisztított spirállal áthúzom a szempillákat lefekvés előtt, gondosan ügyelve arra, hogy kevés legyen a kefén és a szemembe ne kerüljön. Ezzel a módszerrel a szempillák amellett, hogy megerősödnek, hosszirányban is elkezdenek nőni és sokkal jobban viselik a megpróbáltatásokat. Persze ha valaki szőke, mint én magam, nagyon jól tudja, hogy hiába a hosszú és erős szempilla; ha nem sötét, és észrevehetetlen. Ekkor lép életbe a tartós színezés módszere: elmegyek a kozmetikushoz és feketére festetem. Negyedóra sem telik el, és éjszínű pillákkal lépek ki az ajtón. Lerövidül a reggeli rutin ideje, nem kenődik el, és tetejében még a kihullástól sem kell tartanom. Tartós festés esetén csak hébe-hóba kapom elő aspirált, ha igazán szemhangsúlyos smink a végcél, de egy átlagos hétköznapon regenerálódhatnak a szálak.

 

Ezenkívül számíthatunk még a szájfényünkre, rúzsunkra, hiszen azért azok elég biztosan a helyükön maradnak, ha megfelelő a felhelyezésük. Az első réteg után javasolom, hogy cuppantsunk rá egy papír zsebkendőre és ezután kenjük fel a másodikat. Ha nem ragaszkodunk a karakteres színekhez, jó szolgálatot tehet egy színezett ajakbalzsam is, amely sok esetben UV-szűrővel is rendelkezik. Ha hosszabb-rövidebb ideig a szabadban tartózkodunk, szavazzunk bizalmat ezeknek a termékeknek.

 

A hőséget csillapítandó dobjunk reggel a táskánkba egy hűsítő testpermetet, amely azontúl, hogy kellemes érzést nyújt párolgása során, üde illata a hangulatunkat is kedvezően befolyásolja. Ha pedig eljön a hétvége, és célba vesszük a legközelebbi vízpartot, pláne redukáljuk le a használt kozmetikumok számát.

 

A szempillaspirál még megfér a naptej melletmat, de mindnyájan tudjuk, hogy a napozáskor alkalmazott sminktermékek nem hogy használnának, de még ártanak is a bőrünknek, így a bronzosítót hagyjuk meg az esti kerti partikra!

 

 

  facebook

INSPIRÁCIÓ

CIKK AJÁNLÓ

Őszi romantika

Finom parfümillat, krémes színek, csipke, romantikus darabok. Ősszel se mondjunk le ezekről a testet, lelket melengető dolgokról. Csempésszünk csipetnyi bájt és lágyságot a komor és szürke őszi hétköznapokba.

Őszi kitekintő I.

Szinte hihetetlen, hogy nemrég még a nyári trendekkel, praktikákkal voltunk elfoglalva, most pedig ismételten az ősz újdonságait kutatjuk. Bár még tombol a forróság, mi azért szemügyre vettük a legújabb kollekciókat, szemezgetve néhány kedvecet.

AJÁNLÓ