Stílusosan negyvenöt fokban is

Írta: Hujber Zsuzsanna | 2013. június 18.

Végre valahára beköszöntött a valódi nyári meleg, de mikor az ember lányának reggel már zuhanyzás után folyik a víz a hátán, elgondolkodik: biztos, hogy kell ez nekünk? Mindnyájan rimánkodtunk a melegért, de az időjárás úgy tűnik, átesett a ló túloldalára és az éppen, hogy nem fagyunk meg idő után kapásból az elviselhetetlen forróságot zúdította a nyakunkba.

 

Nem győzzük magunkat legyezgetni, hogy egyáltalán neki tudjunk állni a készülődésnek, de az utcára kilépve máris oda minden igyekezetünk: pár száz méter és a sminkünk, amelyet olyan nagy gonddal készítettünk, heves helyváltoztatásba kezd. A púder alapozóstul indul lefelé, a szemfesték vastag keretbe foglalja a szemünket, esetenként még érthetetlen módon szublimál is…

 

Mik a lehetőségeink, ha nem légkondicionált irodában tengetjük a hétköznapjainkat, netalántán a déli hőségben ki is kell merészkednünk a városba? Mit használjunk, és mit ne, ha ki vagyunk téve a tűző napsugaraknak?

Első és legfontosabb teendőnk ilyenkor, hogy próbáljunk meg elvonatkoztatni a teljes sminktől. A hűvös tizenhét fokos napokon bármit kenhettünk, ami tetszett – és persze, amit a munkahelyi etikett engedélyezett - , de a kánikula egyáltalán nem kedvez kedvenc alapozónknak. Ügyelve a megfelelő fényvédelemre, szerezzünk be, ha még nem tettük volna, egy BB-, esetleg CC-krémet és próbáljuk meg annak áldásos hatásait élvezni. Nyáron amúgy is érdemes lecserélni a téli nehéz, zsíros krémeket valami zselés állagú, habkönnyű kencére, és ha már van rá lehetőségünk, használjunk olyat, ami több termék jótékony hatását egyesíti magában.

 

A szemfesték sok nőnek elengedhetetlen kelléke, válasszunk vízálló terméket, amely a lehető legtovább rendíthetetlenül a helyén marad és nem kell a munkahelyünkre beérve azzal szembesülnünk, hogy jobban hasonlítunk egy pandamacira, mint önnön magunkra.

 

A szempillaspirál talán még a szemhéjporoknál is ragaszkodóbb a női táskákat illetően, és nem véletlenül. A sötét pillák kezdetektől fogva rendkívüli megjelenést biztosítanak viselőjük számára. Bár ezekből is kapható vízálló, sőt a legtöbb márka a sikertermékeit rögtön kínálja waterproof-verzióban is , az én tanácsom mégis túlmutat ezen.

 

A szempillák, főleg ha nem azok a kívánni valóan erősek, megsínylik még a szimpla spirálozást is, nem beszélve az olyan bombabiztosan rögzülő eszközökről, mint a vízálló festék. Töredezés, hullás – huzamosabb használat után elkerülhetetlennek tűnik. Ezekre az esetekre az én módszerem mindig a ricinusos ápolás. Besétálok a legközelebbi patikába és külső használatra kérek ricinusolajat. Párszáz forintért olyan adagot kapok belőle, hogyha csak a szempilláimat kenném vele, sosem kellene újravásárolnom, de még az unokámnak is jutna belőle. Egy régi, megtisztított spirállal áthúzom a szempillákat lefekvés előtt, gondosan ügyelve arra, hogy kevés legyen a kefén és a szemembe ne kerüljön. Ezzel a módszerrel a szempillák amellett, hogy megerősödnek, hosszirányban is elkezdenek nőni és sokkal jobban viselik a megpróbáltatásokat. Persze ha valaki szőke, mint én magam, nagyon jól tudja, hogy hiába a hosszú és erős szempilla; ha nem sötét, és észrevehetetlen. Ekkor lép életbe a tartós színezés módszere: elmegyek a kozmetikushoz és feketére festetem. Negyedóra sem telik el, és éjszínű pillákkal lépek ki az ajtón. Lerövidül a reggeli rutin ideje, nem kenődik el, és tetejében még a kihullástól sem kell tartanom. Tartós festés esetén csak hébe-hóba kapom elő aspirált, ha igazán szemhangsúlyos smink a végcél, de egy átlagos hétköznapon regenerálódhatnak a szálak.

 

Ezenkívül számíthatunk még a szájfényünkre, rúzsunkra, hiszen azért azok elég biztosan a helyükön maradnak, ha megfelelő a felhelyezésük. Az első réteg után javasolom, hogy cuppantsunk rá egy papír zsebkendőre és ezután kenjük fel a másodikat. Ha nem ragaszkodunk a karakteres színekhez, jó szolgálatot tehet egy színezett ajakbalzsam is, amely sok esetben UV-szűrővel is rendelkezik. Ha hosszabb-rövidebb ideig a szabadban tartózkodunk, szavazzunk bizalmat ezeknek a termékeknek.

 

A hőséget csillapítandó dobjunk reggel a táskánkba egy hűsítő testpermetet, amely azontúl, hogy kellemes érzést nyújt párolgása során, üde illata a hangulatunkat is kedvezően befolyásolja. Ha pedig eljön a hétvége, és célba vesszük a legközelebbi vízpartot, pláne redukáljuk le a használt kozmetikumok számát.

 

A szempillaspirál még megfér a naptej melletmat, de mindnyájan tudjuk, hogy a napozáskor alkalmazott sminktermékek nem hogy használnának, de még ártanak is a bőrünknek, így a bronzosítót hagyjuk meg az esti kerti partikra!

 

 

  facebook

INSPIRÁCIÓ

CIKK AJÁNLÓ

Minden első randi nehéz?

Lehetünk húsz évesek vagy negyvenek, akkor is ugyanolyan kamaszként viselkedünk, ha úgy alakul az életünk, ha első randis helyzetbe kerülünk. Mi lehet a titok, ami miatt tapasztalatoktól, kudarcoktól, kortól függetlenül mindannyian...?

Chiara Ferragni kedvencei

Az olasz származású szőke blogger, Chiara Ferragni nap, mint nap elkápráztat minket üdítő és stílusos outfitjeivel. A világot meghódító lány szint minden nagy márkával együtt működött már.

AJÁNLÓ